Journal

Overview

Based in the old disused Biscuit Factory in Bermondsey, South London, YOKO has recently commissioned design studio Store & Archive to design and build a bespoke studio space.

 

The studio was conceived as a self contained making space unit that sits within the overall factory unit.

It was important for YOKO to have a custom built space that reflects the essential values of the company - a design led business, based on quality craftsmanship, and a timeless design.

 

This studio has been hand carved and built using strong influences of Japanese joinery techniques.

The timber unit makers space resembles a Japanese tea house structure or small pavilion.  Towards the front, a horizontal slot window frames the main activity within the unit - making, rolling, cutting treat mixtures - resisting the need to show faces it makes the viewing simply that of the making process.

 

The unit comprises of a storage space for equipment and raw ingredients, a space to make the treats, and a place to industrially dehydrate products.

The timber unit acts as a odour buffer to prevent food smells escaping beyond the unit into neighbouring studios.
 
Timber panels slot between the timber posts and are wrapped in untreated linen.  The sensitivity towards a material touch and the way light and shadow touch the surfaces represent the studios fascination with Japanese makers spaces.

YOKO is a healthy dog food brand, conscious about nutritional foods for dogs.  We care about where food comes from, how it is made, and who it goes to.

Opportunities

Careers

Stockists

Information

Contact

About

Journal

Studio

Website

Terms & Conditions

 

_

 

Copyright of  YOKO Lifestyle Ltd